петак, јун 21, 2024

Vidić: FSS vode nestručni ljudi

Slične objave

Podeli

Nemanja Vidić, slavni srpski fudbaler i kandidat za predsednika Fudbalskog saveza Srbije na prošlim izborima, pričao je o problemima u domaćem fudbalu.

Vidić je imao ozbiljne namere i želju da postane prvi čovek Fudbalskog saveza, ali je u toku izborne kampanje povukao kandidaturu zbog političkih uticaja sa više strana.

„Nije dobar imidž da neko za koga se nije dokazalo da je nevin predstavlja našu zemlju kao prvi čovek srpskog fudbala“, rekao je Nemanja Vidić u velikom intervjuu za britanski „Tajms“.

Jasno je da je Vidić pod tim mislio na predsednika FSS Dragan Džajića, koji je na prethodnim izborima bio jedini kandidat naklon povlačenja Vidića.

„Imamo ljude koji su po 40 godina u srpskom fudbalu. Neki su veoma važni bivši igrači, ali problem je u tome što se nisu edukovali o tome kako se fudbal promenio u poslednjih dvadeset godina. Imamo mnogo problema sa regularnošću šampionata, problema u prošlosti kao što je nameštanje mečeva. Talentovani smo, ali ljudima su potrebna najbolja moguća oruđa i najbolje moguće okruženje kako bi proizveli kvalitet”, dodao je Vidić.

Slavni defanzivac želi da unese promenu u srpski fudbal. „Ne radim stvari čisto reda radi, da bih nešto radio. To mora da se ima neki smisao, zato sam želeo da budem u Fudbalskom savezu Srbije, da promenim stvari koje postoje već mnogo godina“, ističe 42-godišnji legendarni fudbaler. (nova.rs)