четвртак, април 18, 2024

Jovanov: Ono što traže poslanici Kurtijeve stranke u Prištini, u Beogradu traži Narodna stranka

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 23. decembra 2022. (Beta) – Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Milenko Jovanov izjavio je danas da poslanici Narodne stranke traže hapšenje “istih ljudi” koje traži i poslanik pokreta Samoopredeljenje u Prištini – Andreja Vučića i Zvonka Veselinovića.

“Isto ono što rade poslanici kosovskog premijera Aljbina Kurtija u Prištini, isto rade poslanici (predsednik Narodne stranke) Vuka Jeremića u našoj skupštini. Očigledna je tu sinhronizacija”, istakao je Jovanov.

Poslanik Samoopredeljenja Armend Muja objavio je spisak sa nazivima, kako je naveo, “srpskih kriminalnih organizacija i njihovih rukovodilaca”, tražeći njihovo hapšenje, a na spisku se izmedju ostalih nalaze Andrej Vučić, Milan Radoičić, Zvonko Veselinović i Radule Stević.

Poslanik Narodne stranke Borislav Novaković na sednici je zatražio odgovore vladajuće stranke o vezi između Zvonka Veselinovića i brata predsednika Srbije i SNS, Andreja Vučića, pokazujući sliku na kojoj tvrdi da se njih dvojica nalaze zajedno.

Kako tvrdi Novaković, poruka slike na kojoj se nalaze Andrej Vučić i Veselinović jeste da je Veselinović “zaštićena osoba” i da “onaj ko bude sudio Veselinoviću zameriće se Aleksandru i Andreju Vučiću”. “Kako tužilac ili policajac kada vide ovu sliku, da istraže činjenicu da je firma Granit Peščar iz Ljiga popločavala Novi Sad i da će ta Veselinovićeva firma biti bogatija za 10 miliona evra, koliko će manje novca ostati u novosadskom budžetu”, upitao je Novaković.

Zatražio je da Andrej Vučić i Zvonko Veselinović napuste Novi Sad jer ih “gradjani tog grada ne žele”.

“Oni su došli u Novi Sad sa jednom jedinom namerom – da pokore Novi Sad, da uspostave kontrolu, torturu. A izazvali su bes, prkos i otpor. Novi Sad se neće smiriti i do poslednjeg ćemo se boriti dok Andrej Vučić i Zvonko Veselinović ne budu najureni iz Novog Sada”, rekao je Novaković. On je kritikovao pravosuđe u Srbiji i pitao zbog čega ministarka pravde ne prisustvuje današnjoj sednici, na kojoj je previđeno da se razgovara o prestanku funkcije javnog tužioca.

Jovanov je Novakovića optužio da je osuđeni kriminalac, navodeći da je osuđen prekršajno a ne krivično što je “stvar lošeg pravosuđa o kom Novaković govori”.