среда, фебруар 28, 2024

Ujedinjena Srbija predala listu za parlamentarne izbore

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 18. februara 2022. (Beta) – Koalicija Ujedinjena Srbija predala je danas Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) listu kandidata za poslanike Skupštine Srbije koju je potpisima podržalo oko 20.000 gradjana.

Navodeći da je ključni slogan te koalicije u kampanji “Promena iz korena“, potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) i prva na listi za parlamentarne izbore Marinika Tepić zahvalila je građanima koji su, kako je rekla, uprkos opstrukcija i bez obećanja zaposlenja i naknada, podržali listu Ujedinjene Srbije.

“Preponosni smo na građane koji su podržali našu listu. Idemo u kampanju posvećeni ispunjavanju četiri cilja a to su pravedna Srbija, ekonomski patriotizam, čovek na prvom mestu i život iznad profita“, kazala je potpredsednica SSP novinarima u zgradi Narodne skupštine u Beogradu posle predaje potpisa za listu pod nazivom “Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije”.

Ona je ponovila da se predstavnici Ujedinjene Srbije tokom kampanje neće pojavljivati na televizijama Pink i Hepi koje je nazvala “fabrikama mržnje i propagande”. “Rekli smo da ćemo u kampanju učestvovati u medijima, ali Pink i Hepi nisu mediji već mesta gde ljude sa naše liste više puta dnevno stavljaju na poternice”, kazala je Tepić i najavila da će Ujedinjena Srbija sutra posetiti Kraljevo u okviru izborne kampanje a da će u utorak, 22. februara u Nišu ta opoziciona grupacija održati svečanu konvenciju.

Predaji liste prisustvovali su i lider SSP Dragan Đilas, predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac, lider Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Pavle Grbović i predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović.