четвртак, мај 23, 2024

Trivić: Nastavićemo borbu protiv korumpirane vlasti

Slične objave

Podeli

BANJALUKA, 2. novembra 2022. (Beta) – Potpredsednica Partije demokratskog progresa (PDP) i kandidatkinja za predsednika RS na oktobarskim opštim izborima Jelena Trivić izjavila je da će opozicija nastaviti borbu protiv korumpirane vlasti, uprkos odluci Suda BiH, koji je odbacio žalbe opozicije koje su se odnosile na brojne neregularnosti izbornog procesa.

“Uprkos negativnoj odluci Suda i Centralne izborne komisije BiH (CIK), borba mora da se nastavi. Lažne pobednike, otimače narodne volje treba podsećati ko su – ološ, antisrbi i pripadnici mafijaške hobotnice”, napisala je Trivić na svom Fejsbuk profilu.

Ona je pozvala građane da dođu na večerašnji protest opozicije ispred zgrade Radio-televizije RS (RTRS), navodeći da će “kad tad stići kazna odgovorne za izbornu krađu”.

Centralna izborna komisija BiH danas je potvrdila i objavila rezultate opštih izbora održanih 2. oktobra ove godine. CIK je navela da je odluka o potvrđivanju rezultata za sve izborne nivoe doneta pošto je Apelaciono odelenje suda BiH odbilo ili ocenilo kao neosnovane žalbe političkih stranaka na ranije objavljene rezultate.

CIK je 27. oktobra utvrdila rezultate izbora za sve nivoe vlasti, osim za predsednika RS, jer su opozicone stranke iz tog bh. entiteta podnele apelaciju Sudu BiH, navodeći da su se na tom izbornom nivou desile ogromne nepravilnosti, zbog čega su tražili poništenje izbora.

Posle naredbe o ponovnom brojanju glasova za predsednika i potpredsednike RS, CIK je 27. oktobra objavio da je za predsednika Republike Srpske izabran Milorad Dodik (SNSD), a za potpredsednike iz reda hrvatskog i bošnjačkog naroda Davor Pranjić i Ćamil Duraković.