петак, јун 21, 2024

Trivić: Dodik istorijske činjenice ne može da obriše gumicom

Slične objave

Podeli

BANJALUKA, 9. juna 2024. (Beta) – Predsednica Narodnog fronta (NF) Jelena Trivić izjavila je da je predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik ukinuo 9. januar kao Dan RS i da je to njegova najveća nacionalna izdaja.

“Isključivo na njegovo insistiranje ova tema se našla u Deklaraciji. Od svih izdaja nacionalnih interesa, ideja o ukidanju 9. januara kao Dana republike je najteža”, navela je Trivić, saopšteno je iz NF.

Dodala je da će RS za tačno sedam meseci ponovo proslaviti Dan republike, koji je, kako je navela, “istorijska činjenica, koju Dodik ne može obrisati gumicom”.

“Koliki je Dodik lažov pokazuje činjenica da se navodno zalaže za mirno razdruživanje, a s druge strane, de fakto, provodi odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine (BiH) o Danu republike. Ako se razdružuje, čemu ukidanje 9. januara kao Dana republike”, naglasila je Trivić.

U zajedničkoj deklaraciji koju su juče na Svesrpskom saboru u Beogradu usvojile vlade RS i Srbije navedeno je da će se ubuduće Dan RS obeležavati 15. januara, na Sretenje, koje se proslavlja kao Dan državnosti Srbije, dok će se 9. januar proslavljati kao dan nastanka RS.

1 KOMENTAR

  1. Ova”opozicija” u RS još je gluplja od ove ovde u Srbiji. Dodik je time ubio jednom udarcem dve muve: pošto je Ustavni sud BiH proglasio 9. januar neustavnim on sada na elegantan način rešava taj problem pa sam odustaje od njega i preuzima Sretenje čime naglašava jedinstvo da Srbijom.

Comments are closed.