понедељак, мај 27, 2024

Radi Trajković na beogradskom aerodromu zabranjen odlazak u Podgoricu

Slične objave

Podeli

J. T.

Služba pasoške kontrole na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” danas je sprečila izlazak iz Srbije Rade Trajković iz Evropskog pokreta Srba sa KiM. Ona je u 13.45 imala let za Podgoricu gde je trebalo da gostuje u emisiji na gradskoj televiziji.

Rada Trajković iz Evropskog pokreta Srba sa KiM, napustila je Aerodrom “Nikla Tesla” oko 15 sati, nakon što ju je pasoška kontrola sprečila da napusti Srbiju, a pripadnici MUP-a držali izolovanu duže od jednog sata.

Ona se nalazila u podrumskim prostorijama Beogradskog aerodoroma izolovana i okružena pridnicima MUP-a, koji ne dopuštaju ni njenom sinu Dejanu Trajkoviću da joj se približi, iako je bio u njenoj pratnji zbog majčijih zdravstvenig razloga.

– Uredno sam pred let predala pasoš kontroli gde me je službenik zaustavio i obavestio da sistem kontrole ne dozvoljava da napustim zemlju, ali mi nije objasnio o čemu se konkretno radi. Samo mi je rekao da mi je zabranjeno da ‘letim’ za Podgoricu i da treba da sačekam nadležnog nadređenog službenika. Izdvojili su me u podrumske prostorije aerdroma, a oko mene su pripadnici MUP-a – izjavila za Danas Rada Trajković.

Ona kaže da je u njenoj pratnji za let u Podgoricu bio njen sin Dejan Trajković, kome policija ne dopušta da joj priđe. Rada Trajković objašnjava da je u glavnom gradu Crne Gore večeras trebalo da gostuje na TV Podgorica, ali da se zbog pšropuštenog leta to neće dogoditi. – Mislim da je to bio i cilj. Da je u pitanju kontroverzni potpredsednik Srpske liste Milan Radiočić, on bi prošao pasošku kontrolu bez problema. Olivera Ivanovća su ubili, a mene ovako maltretiraju i ograničavaju mi slobodu krtetanja – kategorična je Rada Trajković. (Danas)