петак, јул 12, 2024

Tepić: Vlast požurila da zakaže sednicu Parlamenta

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 30. januara 2024. (Beta) – Nosilac izborne liste “Srbija protiv nasilja” Marinika Tepić ocenila je danas da vlast “nije smela” da zakaže konstitutivnu sednicu Skupštine Srbije nakon 8. februara, kada će Evropski parlament (EP) doneti rezoluciju o izborima, koji su održani u Srbiji 17. decembra.

“Od ‘baš me briga’ za Evropski parlament i rezoluciju o izborima u Srbiji 8. februara, do – brzobrzo konstitusanje Skupštine pre toga, 6. februara”, napisala je Tepić na društvenoj mreži Iks (X).

“Tražili smo juče (da) sednicu (zakažu) nakon 8. februara. Nisu smeli. Jer su prevaranti napumpali sebi procente organizovanim izbornim kriminalom”, dodala je Tepić.

Prva sednica 14. saziva Skupštine Srbije sazvana je za utorak 6. februar 2024. godine, a planirano je da poslanici nakon potvrđivanja mandata, što je prva tačka dnevnog reda, izaberu predsednika i potpredsednike parlamenta, imenuju generalnog sekretara, izaberu članove radnih tela, kao i članove ostalih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.