уторак, јул 16, 2024

Tepić: Većinska Srbija ne želi Aleksandra Vučića, to mora da pokaže u nedelju

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 31. marta 2022. (Beta) –  Koalicija Ujedinjeni za pobedu Srbije održala je večeras završnu konvenciju na beogradskom Trgu Nikole Pašića sa koje je pozvala građane da u nedelju, 3. aprila smene “partiju, bratiju i mafiju”.

Nosilac liste te koalicije za parlamentarne izbore Marinika Tepić ocenila je da “većinska Srbija ne želi Aleksandra Vučića”. “On to dobro zna. Većinska Srbija ne želi ni Anu Brnabić, ni Gorana Vesića ni Aleksandra Šapića ali ta većinska Srbija to mora da pokaže u nedelju jer zamislite kakva propast stiže ako ne smenimo one koji su nam proterali mlade, koji su nas okrenuli jedne protiv drugih”, kazala je Tepić.

Ocenila je da je vlast uplašena “poput miševa”. “I treba da se plaše jer će odgovarati za sva nepočinstva koja su priredili građanima, zato što vladaju partija, bratija i mafija a pošteni ljudi odlaze iz ove zemlje. Na svakih 10 minuta jedan čovek ode iz Srbije, toga nema nigde u svetu”, navela je Tepić.

Okupljenima se obratio i kandidat koalicije za predsednika Srbije Zdravko Ponoš koji je apelovao na građane da svoju rodbinu, prijatelje i komšije pozovu da 3. aprila “olovkom odbrane ono što su naši preci puškom stvarali”.

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ocenio je da će za četiri dana pobediti “ujedinjeni za pobedu Beograda i Srbije”. “Srbija nije mržnja, lopovluk, neznanje, izdaja već sve suprotno od toga, ona je ljubav, pamet, poštenje, pristojnost. Želimo da čuvamo sebe i svoje, da čuvamo naše reke, vazduh, uspomene na našu prošlost, našu ekonomiju. Ne odričemo se tradicije ali smo okrenuti budućnosti. Ponosno ćemo reći da smo patriote ali nikad nećemo mrzeti naše prve komšije”, rekao je Đilas i ocenio da je ekonomski patriotizam – razvijanje jake domaće ekonomije. “To znači da naše firme grade puteve po Srbiji, da u Srbiji pravimo naše traktore, da pomognemo našim preduzetnicima a ne da dajemo 200 miliona evra stranim investitorima”, kazao je lider SSP.

Predstavnici koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije pozvali su građane da po završetku konvencije prošetaju do Republičke izborne komisije (RIK) kako bi im poručili da “niko ne sme da krade glasove građana”.