петак, јул 12, 2024

Tepić (SSP): Propuštena prilika

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 27. aprila 2024. (Beta) – Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić rekla je danas da bi u slučaju da je ostala jedinstvena koalicija “Srbija perotiv nasilja” pobedila Aleksandra Vučića i SNS, i da je propuštena takva, jedinstvena prilika.

“Neću da krijem ni tugu ni razočaranje zašto se nije izdržala još jedna runda razgovora. Imali smo ga u šaci, bilo je toliko malo potrebno izdržati sav pritisak”, rekla je Tepić televiziji N1.

Ona je istakla i da je “velika farsa”, navodno ispunjavanje uslova i zahteva opozicije.

“Kako možete da ispunjavate uslove nakon što su izbori raspisani? Jedini zahtev koji je ispunjen je spajanje izbora. A šta je sa prva dva? Šta je sa biračkim spiskom? Nije se maklo dalje od početka. Da li shvatate da je sve ovo jedna velika farsa”, istakla je.

Tepić je rekla da je Vučić na svoju listu “uterao sve one koji su do sada izlazili odvojeno, SRS, Milicu Stamenkovski sa Zavetnicima i SPS… zato što je video kolika mu opasnost preti od ujedinjene opozicije okupljene oko Srbija protiv nasilja, a onda u tehničkoj saradnji sa koalicijom NADA, drugom najvećom opozicionom koalicionom listom, a svi zajedno u saradnji sa grupom intelektualaca”.

“Jedinstvena prilika kroz jedinstvo svih nas je propuštena zbog toga što se izneverio dogovor koji je postignut (…), a 24 sata kasnije, pa i nakon toga, neke su kolege povukle svoj potpis sa odlučne izjave i stava da se neće izlaziti na izbore dok se ne obezbede izborni uslovi”, kazala je Tepić.

Naglasila je je sve vreme insistirano principu “uslovi, potom izbori”.

“Na sve smo ga (Vučića) naterali. Setite se one konferencije kada je penio Aleksandar Vučić i prvi pomenuo bojkot. Bojkot ili neizlazak na izbore je bio svima njima problem, a onda su krenuli pritisci kako da se napravi jedna, pa druga, ogrebotina da bi se ovaj savez raspao”, rekla je Tepić.

Ona je dodala i da SSP smatra da se na ove “izbore” ide da bi se učestvovalo, da bi se glumili detektivi, policajci i istražitelji, a da izbori tome ne služe.

“Mi na izbore idemo, da bismo pobedili”, ocenila je Tepić.

1 KOMENTAR

Comments are closed.