четвртак, јун 13, 2024

Tepić: Srbija na pragu građanskog rata

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 17. oktobra 2021. (Beta) –  Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić pozvala je Evropsku uniju (EU) da prestane da koketira sa režimom Aleksandra Vučića dok ne bude prekasno, pošto je Srbija “već na pragu građanskog rata”.

Ona je na međunarodnoj konferenciji evropskih socijal-demokrata “Evropska unija u tranziciji” održanoj u Cavtatu ocenila da EU “gotovo 10 godina ćutke gleda na paralisano pravosuđe, ‘politiku’ bezakonja i golu silu kojom upravlja Vučićev režim, na kriminal i korupciju koji su njegovo drugo ime, brutalnu propagandu protiv svakog njegovog kritičara”.

“Ne tražimo da neko drugi vodi naše bitke, ali ne treba ni da nam odmaže flertujući s Vučićem. Nikakve zelene ili druge važne politike ne mogu zaista biti na stolu, dok imamo ovakvu Srbiju u kojoj naši inspektori ne smeju ni da priđu, a kamoli uđu u kineske fabrike koje svakodnevno truju naše građane”, ocenila je Tepić a prenela SSP.

Ona je dodala da za to vreme, podrška građana Srbije pridruživanju Evropskoj uniji konstantno opada, da su evropske vrednosti samo teze na papiru, dok paralelno postajemo kineska ekspozitura najprljavijih tehnologija i poslova na pragu Evrope.