недеља, јун 16, 2024

Selaković: Otvoreni Balkan – budućnost regiona

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 13. decembra 2021. (Beta) – Sastanak šefova diplomatija zapadnog Balkana sa britanskom državnom sekretarkom za spoljne poslove Elizabet Tras održan danas u Londonu bio je prilika za razmenu mišljenja i za zastupanje stavova Srbije o pitanjima od značaja za stabilnost regiona, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković posle sastanka.

Selaković je rekao da je u Londonu afirmisana ideja regionalne ekonomske integracije “Otvoreni Balkan”, i da je u tom smeru prvi put nastupao zajedno sa ministrima inostranih poslova Severne Makedonije i Albanije. “Uvereni smo da će upravo takav nastup i poklanjanje velike pažnje upravo Otvorenom Balkanu biti jedna velika šansa za budućnost našeg regiona”.

Na sastanku sa Elizabet Tras razgovarao je i o mogućnosti njenog dolaska u Srbiju, što bi bio prvi dolazak u Beograd ministra spoljnih poslova Velike Britanije posle gotovo jedne decenije.

Šef srpske diplomatije je imao bilateralne susrete i sa izaslanikom Stejt departmenta za zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, sa specijalnim izaslanikom britanskog premijera za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom, kao i sa Martinom Vikersom, specijalnim izaslanikom britanskog premijera za pitanja trgovine i ekonomije.