среда, јул 24, 2024

Sarajevski “jutjuber” hapsi i Dodika i Izetbegovića

Slične objave

Podeli

SARAJEVO, 28. jula 2021. (Beta) – Popularni “Jutjuber” iz Sarajeva, Amir Hadžić, posle pokretanja peticije za hapšenje srpskog člana Predsedništva BiH, Milorada Dodika, pokrenuo je i onlajn peticiju za hapšenje lidera Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića, objavili su sarajevski mediji.

“Svi koji misle da Bakir Izetbegović treba da bude uhapšen i procesuiran, neka potpišu ovu peticiju. Izetbegović dugi niz godina, zajedno sa svojim političkim prijateljima, svesno ili nesvesno, svojim položajem i aktivnostima onemogućava građanima BiH život dostojan čoveka”, napisao je Hadžić koji na Jutjubu ima više od 390.000 pretplatnika.

On je ocenio je da Izetbegović, zajedno sa liderom SNSD Miloradom Dodikom i liderom HDZ BiH Draganom Čovićem, već tridesetak godina zavija Bosnu i Hercegovinu “u crno”.

“Kriminal i korupcija koji se kriju iza političke partije SDA čiji je Bakir Izetbegović vlasnik i koordinator, vjerovatno bi se istraživala par vijekova i opet ne bi sve bilo razotkriveno”, napisao je Hadžić i dodao da Izetbegović, Dodik i Čović, na osnovu nacionalne netrpeljivosti, podsticanja na mržnju i netrpeljivost tri najmnogobrojnija naroda u BiH, skretanja s gorućih tema i problema, obmanjivanja javnosti i sličnih aktivnosti, uspjevaju da sačuvaju svoje političke pozicije”.

Po Hadžićevim rečima, rezultat je da političari u BiH imaju primanja od 2.500 do četiri hiljade evra, a da je, s druge strane, većina stanovništva na rubu egzistencije, “najčešće bez ikakvih primanja”. Naveo je da oni koji su zaposleni imaju primanja od 350 KM (oko 180 evra) do 700 KM (oko 350 evra), “u zavisnosti od toga da li ste konobar ili poslovodja”.

“A kada spojite primanja političara i primanja stanovništva, dobijete prosek od nekih 500 evra, koje oni zovu ‘prosečnom platom’ i vrlo rado tu nepostojeću cifru promovišu ostatku svijeta kad god to mogu”, naveo je Hadžić. Napisao je da službene automobile kupuju i za više od 100.000 evra, u njima putuju i za vlastite potrebe, dodavši da na kraju ta vozila završe kod njihove rodbine “prodata za neke simbolične iznose novca, kako bi sve bilo ‘čisto’ u papirima”.

Još nisu kupljene vakcine protiv kovida za gradjane BiH. Mi smo država raznih donacija. Mi se vakcinisati možemo samo ako nam dovoljan broj drugih država donira višak svojih vakcina”, naveo je on. Hadžić je nedavno pokrenuo onlajn peticiju pod nazivom “Želimo da Milorad Dodik bude uhapšen i procesuiran” koju je potpisalo 49.000 ljudi.