субота, јул 20, 2024

Šabić zatražio od vlasti da prestane da napada organizaciju CRTA

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 23. januara 2024. (Beta) – Advokat Rodoljub Šabić zatražio je od istaknutih predstavnika vlasti da odmah, bez odlaganja, prestanu sa napadima na organizaciju CRTA i ocenio je da je negativna kampanja koju deo vlasti sprovodi već sedmicama, nedopustiv pokušaj diskreditovanja i zastrašivanja ljudi iz CRTE zbog posmatranja i argumentovanog izveštavanja o nedavno završenim izborima u Srbiji.

“Zloupotrebljavajući neinformisanost građana, predstavnici vlasti, umesto da odgovaraju na argumentovane kritike, perfidno i ekstremno nekorektno predstavljaju aktiviste civilnog sektora kao nekakve izdajnike i strane plaćenike i bez bilo kakvog osnova u zakonu pozivaju na njihovo hapšenje i zabranu rada”, naveo je danas Šabić, koji je i predsednik Civilnog odbora za zaštitu branitelja ljudskih prava.

Dodao je da bi predstavnici vladajuće stranke morali da znaju da za pozivanje na hapšenje zbog navodne “obmane ili uznemiravanja javnosti” nema osnova u Krivičnom zakoniku i da je s pravnog aspekta to potpuna besmislica.

“Znaju ili bi morali znati i da Srbija kao kandidat za članstvo u EU ima obaveze koje podrazumevaju slobodne i poštene izbora a i praćenje izbora i od strane subjekata civilnog društva. Isti međunarodni donatori, EU i drugi koji finanski podržavaju rad državnih institucija Srbije podržavaju i finansiraju te aktivnosti civilnog društva u Srbiji”, rekao je Šabić i istakao da podatke o aktuelnim i ranijim finansijerima svojih aktivnosti CRTA, za razliku od vlasti, drži dostupnim najširoj javnosti, na svojoj web prezentaciji.

Šabić je naveo da u uzavreloj atmosferi pretvaranje svakodnevnih populističkih diskreditacija i pretnji u redovnu praksu, vodi daljoj antagonizaciji i onako duboko podeljenog društva i može dovesti i do najtežih posledica, uljučujući ugrožavanje bezbednosti pa i života ljudi.

1 KOMENTAR

  1. Ovo treba pitati Brisel i Vašington zašto im je ova ekipa na vlasti toliko prirasla za srce? Što se mene tiče želim im od sveg srca da u Nemačkoj dobiju AfD a u Francuskoj Nacionalno okupljanje na vlasti pa da sami osete kako je to.

Comments are closed.