среда, јул 24, 2024

Sa Stefanovićem i Mojsilovićem i ruski ambasador

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 26. septembra 2021. (Beta) – Ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obilaze danas deo snaga u povišenoj borbenoj gotovosti, koje su raspoređene u Garnizonu u Raškoj, vojnoj bazi “Rudnica” i na pravcu ka administrativnom prelazu Jarinje, a sa njima je i ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko.

U obilasku je i izaslanik odbrane general-major Aleksandar Zinčenko, sa ciljem da bi se lično uverili u aktuelnu situaciju, javila je Radio televizija Srbije (RTS). Stefanović je naveo je da je vojska spremna da svakog trenutka odgovori na sve izazove koji su pred nju postavljeni, da će zaštititi svoj narod i da se neće ponoviti pogrom Srba.

“Naše tužilaštvo će u narednim danima razmotriti da li postoji osnov za pokretanje postupaka protiv onih pripadnika (specijalne jedinice) Rosu koji su činili različite vrste krivičnih dela – dela terorizma i druge vrste krivičnih dela koja su bila ispoljena u prethodnim danima nad Srbima u južnoj srpskoj pokrajini”, naveo je Stefanović, prenela je RTS.