понедељак, април 22, 2024

RADNIČKA FRONTA PREDALA LISTE Peović: Mi smo jedina lijeva stranka

Slične objave

Podeli

Hina/Index.hr

NAKON neuspjelih pregovora s koalicijom “Rijeke pravde” predvođene SDP-om, Radnička fronta na parlamentarne izbore izlazi samostalno, danas su DIP-u predali svoje liste za svih 10 izbornih jedinica uz poruku čelnice Katarine Peović kako su oni ‘jedina lijeva stranka’.

Ovo je jedina lijeva stranka koja će sudjelovati na parlamentarnim izborima 2024. zato što doslovno zastupa radničke politike, za društveno radnu većinu, a ne bogatu manjinu“, kazala je Katarina Peović nakon što je u ime Radničke fronte (RF) DIP-u predala liste s imenima kandidata za ulazak u Hrvatski sabor.

Katarina Peović (Foto: Index.hr)

“Naša lista jedna je od rijetkih koja je uistinu lista ljudi, a ne lista oportunista”

Nakon neuspjelih pregovora s lijevo-centrističkom koalicijom predvođenom SDP-om, na izbore izlaze samostalno i to u svih 10 izbornih jedinica.

“Predali smo liste u 10 izbornih jedinica, što je samo po sebi velik pothvat s obzirom na to da smo imali težak zadatak na samom kraju, odnosno početku kampanje i iznenađeni smo reakcijama ljudi, radništva i poštene inteligencije koja nam je pristupila da pomogne u ovoj situaciji, da svi zajedno pokažemo što znači prava promjena”, poručila je.

Katarina Peović (Foto: Index.hr)

Lista Radničke fronte, naglasila je Peović, “jedna je od rijetkih koja je uistinu lista ljudi, a ne lista oportunista”.

Nakon izbora neće ući niti u jednu Vladu, najavila je čelnica RF-a. “Jer smatramo da bilo tko tko može stvoriti većinu ne može promijeniti ove politike na bolje. Važno je da se RF podrži jer je jedino RF zalog radničkog glasa u Saboru. Radit ćemo na tome da proradničke politike dobiju što veći broj zastupnika u Saboru da bismo jednom stvarno promijenili sliku Hrvatske na bolje, a to znači korjenite promjene”, kazala je.

“Ljevice u koaliciji Rijeke pravde nema”

Peović je dodala kako nikakve ljevice u koaliciji “Rijeke pravde” nema te da oni predstavljaju nastavak politika koje su bile i do sada.

Bit ćemo brana brutalnoj desnici i, u slučaju da je potrebna naša ruka, mi možemo podržati Vladu koja će biti otpor desnici, ali nećemo ulaziti u vlade koje su se do sada dokazale, a to su vlade i HDZ-a i SDP-a, da su antiradničke i antinarodne. Dakle, u slučaju da SDP tvori neku Vladu koja bi bila opozicija toj desnici, mi tu Vladu možemo podržati, ali ne i ući u tu Vladu“, naglasila je Peović.