петак, јул 19, 2024

PSG protiv izbora Balinta Juhasa za predsednika Skupštine AP Vojvodine

Slične objave

Podeli

NOVI SAD, 25. april 2024. – „Mi iz Pokreta slobodnih građana glasaćemo protiv toga da novi predsednik Skupštine Vojvodine bude Balint Juhas, jer je rezultat njegove neuspešne i kontraproduktivne politike i fondacije Prosperitati u kojoj je on bio najvažniji čovek, 70 hiljada manje Mađara u Vojvodini i uništavanje multietničkih zajednica u svim gradovima gde Mađari žive.“, rekao je prof. dr Miroslav Ilić predsednik Vojvođanskog odbora Pokreta slobodnih građana i poslanik u Skupštini AP Vojvodine govoreći na sednici o izboru predsednika tog tela.

Ilić je dodao da je ceo svoj politički život u proteklih 30 godina posvetio borbi za ravnopravnost svih građana Vojvodine bez obzira na njihovu versku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost i da je svaki Mađar danas mogao biti predložen za predsednika Skupštine Vojvodine pre Balinta Juhasa.

„Juhas je uspeo i Mađare da podeli među sobom na one koji su članovi SVM-a i na one koji nisu, i da stvori netrpeljivost među njima. On pripada političkoj struji koja se u političkom žargonu i u stručnim časopisima u Evropi proučava kao „Orbanov finansijski nacionalizam“, i njegov izbor je izbor jedne razbijačke politike za Vojvodinu“, rekao je Ilić i zaključio da Juhas ne treba da vodi Skupštinu AP Vojvodine, jer nije ličnost koja odgovara standardima građanskog ravnopravnog i svakog drugog uređenja AP Vojvodine, navodi PSG u saopštenju za medije.

D. B.