петак, јул 19, 2024

Anna Oreg: Izlazak na izbore ne znači odustajanje od borbe za izborne uslove

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 25. april 2024. – „Pozdravljam odluku svih stranaka da na izbore u Novom Sadu svi izađu, naročito zbog toga što naš grad od 2016. nije imao lokalne izbore i bitno je da smo svi na istom zadatku, ali to ni u kom slučaju ne znači da ćemo od borbe za izborne uslove odustati. Pozivamo sve stranke da promene odluku i izađu na izbore u svim gradovima, naročito u Beogradu gde smo i 17. decembra ostvarili pobede u više opština, a bili nadomak pobede u gradu i to uprkos krađi.“, rekla je Anna Oreg, potpredsednica Pokreta slobodnih građana i narodna poslanica komentarišući novopostignuti dogovor opozicije u Novom Sadu da će svi učestvovati na izborima, u emisiji Novi dan na TV N1, navodi PSG u saopštenju.

„Srpska napredna stranka je prekrajala grad onako kako je htela, naprednjaci su prodavali grad investitorima, i mi smo za sve te odluke saznali naknadno jer opozicija nije prisutna u institucijama. Napravili su od našeg grada sigurno mesto za život kriminalaca i njihov kapital. Zato građanima moramo ponuditi rešenja i priliku za promenu“, rekla je Oreg.

Govoreći o načinu izlaska na izbore, potpredsednica PSG kaže da duboko veruje da građani Novog Sada od opozicije očekuju jednu kolonu, jer je cilj postizanje najboljeg mogućeg rezultata i da tu nema mesta neslaganju, svako ko bude izašao na izbore biće potencijal za saradnju, a ne konkurencija.

„Nismo odustali od borbe za izborne uslove i ta borba će trajati i dalje, a ova politička kriza se stvorila, jer smo sedeli u Skupštini i neko nas je čuo, dakle opozicija je lek i mi smo vrlo glasni po pitanju izbornih uslova i nećemo odustati od pokušaja da utičemo da se stvari promene“, zaključila je Oreg i najavila da opoziciju u Novom Sadu danas očekuje nastavak pregovora o načinu izlaska na izbore i da će do kraja nedelje ponuditi rešenja građanima.

D. B.