субота, јул 20, 2024

PSG: Korišćenjem GSP-a građani rizikuju život

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 7. marta 2024. – Gotovo da ne prođe da ne svedočimo novoj havariji na nekom od autobusa koji prevoze Beograđane. Jutros se zapalio autobus na liniji 511 na Obrenovačkom putu.

Pokret slobodnih građana je upozoravao gradsku vlast na probleme koje građani imaju na ovoj liniji i podržao građane Sremčice koji su na okretnici, sada već po zlu poznate linije 511, zbog toga protestvovali, ali su očigledno ostali gluvi i slepi na njihove zahteve.

Pre samo dva dana, na istoj liniji su otpala vrata na autobusu dok su putnici bili u njemu.

Foto: Instagram / Printscreen

Očigledno je da gradska vlast ne mari puno za bezbednost potnika, već GSP koristi kao firmu koja služi za potkusurivanje i uhlebljivanje stranačkih kadrova i nameštanje tendera podobnim firmama za prevoz i druge vrste poslova. Argument da su određene linije dodeljene privatnim prevoznicima ne može biti izgovor jer je upravo gradska vlast zadužena da nadgleda i garantuje sprovođenje ugovora o javno-privatnom partnerstvu. Svojim nemarom i ignorisanjem problema dovode u opasnost bezbednost i ljudske živote građana, jer više nije pitanje da li će, već kada će neka od nesreća imati tragične posledice.

Pokret slobodnih građana će, nakon smene režima, ispitati sve ugovore koje je gradska vlast potpisala sa privatnim prevoznicima i momentalno raskinuti one koji se ne poštuju. Takođe, konsolidacija GSP-a će biti prvi prioritet jer preko milion naših sugrađana i sugrađanki svakodnevno koristi ovim vidom saobraćaja. Smatramo da treba podsticati korišćenje javnog gradskog prevoza zbog smanjenja zagađenja i gužvi, ali ovakvim upravljanjem ovim preduzećem to nažalost nije moguće, navodi se u saopštenju za medije PSG.

D. B.