субота, јул 20, 2024

PSG: Gašić da smeni Cmolića, kazne za Pink i Informer zbog širenja nacionalne mržnje

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 9. april 2024. – Kampanja mržnje na račun zajednice Vlaha koja se ovih dana sprovodi od strane vladinih medija i samih predstavnika institucija započela je od načelnika UKP-a Ninoslava Cmolića koje je gostujući na Informer televiziji naveo da osumnjičeni imaju izuzetno nizak koeficijent inteligencije kao i da je to čudno podneblje jer su u pitanju Vlasi.

Novo uznemiravanje javnosti, koja je već dovoljno potrešena situacijom sa ubistvom devojčice u Boru, je apsolutno nedopustivo i za svaku osudu i Pokret slobodnih građana (PSG) traži od ministra Bratislava Gašića momentalnu smenu načelnika policije Ninoslava Cmolića zbog etičke netrpeljivosti i stigmatizacije zajednice Vlaha koji žive u Istočnoj Srbiji.

Sinhronizovana državna kampanja narušavanja međuetničkih odnosa sa Vlaškom zajednicom nastavlja se na udarnim medijima vlasti, TV Informeru i Pinku i tražimo da REM počne da radi svoj posao, postupi profesionalno i kazni navedene medije zbog satanizacije Vlaha.

Podsećamo da se Cmolićevo prezime spominje se i u Skaj prepiskama koje se nalaze u optužnici protiv Belivukovog klana. Načelnik je na mesto  SBPOK-a došao 2020. godine kao Vulinov kadar, jer je Vulin pre toga smenio dotadašnjeg načelnika. Narativ koji Cmolić propagira ni malo ne odudara od narativa koji propagira naprednjačka vlast i jasno pokazuje kakav je njihov odnos prema svim nacionalnim manjinama.

Pokret slobodnih građana još jednom poziva na odgovornost – na smenu načelnika Cmolića zbog nedopustivog ponašanja i da REM pokrene postupak protiv PINK-a i Informera zbog širenja međunacionalne mržnje i netrpeljivosti.

Podsećamo da su ljudska i manjinska prava, kao i evropske vrednosti, temeljna načela na kojima je zasnovana Republika Srbija, pobrojana u članu 1 Ustava Srbije, i da je neophodna apsolutna borba protiv diskriminacije, govora mržnje i nasilja, kao i da je vladavina prava nemoguća bez prava na različitosti.

Slavljenje, a ne unižavanje različitosti i jednak tretman za sve građane države Srbije je politika PSG, navodi se u saopštenju.

D. B. 

 

1 KOMENTAR

Comments are closed.