недеља, јул 21, 2024

PSG: Fokus našeg rada biće izgradnja građanske i proevropske opozicione alternative

Slične objave

Podeli

Pokret slobodnih građana će u narednom periodu raditi na izgradnji jake građanske i proevropske opozicione alternative čiji će glavni fokus biti okupljanje svih političkih faktora i građana koji na isti način vide budućnost Srbije, zaključak je sa sinoć održane sednice Predsedništva PSG.

Analizirani su izbori održani 2. juna i donet je zaključak da nismo zadovoljni rezultatima lokalnih izbora u Beogradu i Novom Sadu, bez obzira na sve faktore koji su na ishod uticali, s druge strane pozitivan ishod ovih izbora je jačanje opozicije i Pokreta slobodnih građana u mnogim gradovima i opštinama zbog čega ćemo biti spremniji za buduće borbe.

Pokret slobodnih građana će na svim budućim izborima na svim nivoima insistirati na tome da naši partneri budu isključivo organizacije s kojima delimo politiku i vrednosti, kako bismo izbegli pravljenje nelogičnih koalicija za koje se jasno videlo da nemaju sinergijski efekat, već dovode do lošijih rezultata i zbunjenosti građana.

Na ovoj sednici predsedništva imenovani su novi poverenici za Novi Sad, Suboticu, Sombor, Sentu, Srbobran, Zrenjanin, Pančevo, Gornji Milanovac i Čačak i zakazana je izborna skupština Gradskog odbora Novi Sad za 29. jun. Ispred Pokreta slobodnih građana na prethodnim izborima izabrano je 40 odbornika u više gradova i opština, koji će biti reprezenti građanske opcije i insistirati na transparentnosti rada u svim lokalnim samoupravama.