понедељак, март 4, 2024

Premijerka zadovoljna radom Vlade Srbije

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 2. novembra 2021. (Beta) – Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je zadovoljna radom Vlade u prvih godinu dana i dodala da su dobri rezultati postignuti uprkos brojnim izazovima koji se odnose na pandemiju korona virusa, energetsku krizu i neprestane provokacije i napade na Srbe sa Kosova i Metohije.

“Uprkos ovim izazovima, a ova tri su bila najveća, ja sam zadovoljna rezultatima i mislim da i građani treba da budu. Sačuvali smo ekonomsku stabilnost, sačuvali radna mesta i čak povećali zaposlenost. Povećan je priliv stranih investicija, imamo rast plata i penzija, nastavili smo da radimo infrastrukturne projekte i započeli neke nove”, rekla je premijerka na konferenciji za novinare.

Ona je ocenila da su ekonomski rezultati bolji od očekivanih i da su to potvrdile sve relevantne strane institucije. Brnabić je rekla da su težišne oblasti na kojima je radila Vlada oblast zdravstva, borbe protiv organizovanog kriminala i mafije, nastavak evropskih integracija i razvoj ekonomije.

“Imali smo brojne izazove i teškoće, pre svega zbog pandemije koja se nije zaustavila iako su to mnogi očekivali. Jedina, ali velika razlika je to što sada imamo vakcinaciju, ali su izazovi i dalje ogromni i rastu brojevi zaraženih i u Srbiji i u svetu. Praktično paralelno sa tim započela je i energetska kriza neviđenih razmera, koja se nadograđuje na sve ono što je uradila pandemija. Tako da je udarac na ekonomiju bio ogroman i veći nego što se očekivalo”, rekla je ona.

Premijerka je rekla da su veliki problem predstavljali i ogromna nestabilnost i stalne provokacije, odnosno napadi na Srbe sa Kosova i Metohije.

Ipak, sebi zamera…

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da sebi zamera što se Vlada Srbije nije više uključila u promociju vakcinacije.

“Zameram sebi, jer mi se čini da sam mogla više vremena da uložim u razgovor sa građanima i osmišljavanje akcija koje bi nam pomogle da razgovaramo sa mladima, posećujemo škole, fakultete, da imamo više kampanja, jer verujem da bi taj procenat (vakcinacije) bio bolji”, rekla je premijerka.

Brnabić je rekla da je do danas 3.600.812 građana Srbije primilo prvu dozu vakcine protiv korona virusa, što je 55,7 odsto, drugu dozu primilo je 2. 2.873.488 osoba, odnosno 53,2 odsto i treću dozu primilo je 3.970.340 osoba – malo više od 18 odsto građana.