недеља, јун 16, 2024

GDF i GI “21. maj“: Za evropeizaciju Srbije i Crne Gore

Slične objave

Podeli

Saradnja Građanskog demokratskog foruma i Građanske inicijative “21.maj” iz Crne Gore

BEOGRAD7PODGORICA, 2. novembra 2021. – Građanski demokratski forum (GDF) i Građanska inicijativa (GI) “21.maj” iz Crne Gore uspostavili su saradnju u cilju podsticanja zajedničkih aktivnosti i promovisanja vrednosti koje dele. GI “21. maj” i GDF odlučni su u zalaganju za evropeizaciju crnogorskog i srpskog društva kao i u potpunoj posvećenosti što skorijem učlanjenju Crne Gore i Srbije u Evropsku uniju.

Istovremeno, GI “21.maj” i GDF veruju da samo na temeljima građanske i konstitucionalne demokratije, uvažavanja multietničkog društva, kao i sekularnih i miroljubivih državnih politika Crna Gora i Srbija imaju perspektivu.

foto: GI 21. maj

GI “21. maj” i GDF su odlučni u nastojanju da se politički, ekonomski i kulturni odnosi između Crne Gore i Srbije razvijaju na načelima međusobnog uvažavanja, međudržavnog poštovanja i potrebe da Crna Gora i Srbija postanu primer političkih zajednica koje će maksimalno doprineti širenju prijateljstva i saradnje u jugoistočnoj Evropi.

U tom smislu su, navodi se u zajedničkom saopštenju, dobri i bliski odnosi između crnogorskog i srpskog naroda, kao i između svih naroda i građana koji  čine bogatstvo naše dve države, garancija prosperiteta i napretka Crne Gore, Srbije i ovog dela Evrope.

Kao prvi korak u cilju razvoja buduće saradnje u Podgorici je održan susret između predsednika GDFa Zorana Vuletića i programskog koordinatora GI “21.maj” Rada Bojovića.

D. B.