уторак, фебруар 27, 2024

Ponoš: Pripadnci BIA maltretirali Katića zbog Vidojkovića

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 28. septembra 2021. – Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš rekao je danas da su pripadnici Bezbednosno informativne agencije (BIA) skoro četiri časa na beogradskom aerodromu maltretirali i mučili Konstantina Katića jer su sumnjali da je na Tviteru podržao Marka Vidojkovića koji je javno vređao predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ponoš je na konferenciji za novinare rekao da je maltretirnje i mučenje Katića obavljeno u prostorijam BIA na aerodromu  i da su u njemu učestvovala dva pripadnika BIA dok je treći stajao ispred vrata.

On je najavio krivične prijave protiv pripadnika BIA i istakao da Narodna stranka traži političku odgovornost direktora BIA Bratislava Gašića. “Gašić mora odmah da bude smenjen”, rekao je Ponoš. i dodao da su pripadnici BIA maltretirali, šamarali i terali Katića da kleči, te da su Katiću rekli da ne sme nikom da kaže šta dogodilo.

Vidojković je, podsećamo pre četiri dana u epozidi podkasta “Dobar loš zao” propisno izgrdio predsednika Srbije („P…a ti materina, je l ti ovo liči na RTS“, televizija Pink i tabloid Informer su to zlonamerno doveli u vezu sa TV Nova S i Draganom Đilasom i Marinikom Tepić…), a u vesti se ne pominje kakva je sudbina pisca Vidojkovića.

Katić je sa advokatom bio kod lekara i ima uverenje o povredama.

(Beta/M.M.)