уторак, фебруар 27, 2024

Podrška Rusiji i Putinu u centru Beograda

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 4. marta 2022. (Beta) – Više stotina građana okupilo se večeras ispred spomenika Caru Nikolaju II u centru Beograda, da iskažu podršku ruskom narodu i protest zbog uvo]enja sankcija Rusiji.

Skup je organizovalo nekoliko desničarskih organizacija, a gra]anima se obratio jedan od organizatora, poznat kao vođa takozvanih “Narodnih patrola”, Damnjan Knežević.

On je poslao poruku CNN, BBC i RTS-u, da je rusofobija u Srbiji “statistička greška” i da je “svakom Srbinu Rus brat”.

“Koliko god nas pritiskali sankcijama, nas 1992, a 2022. Rusiju, koliko god nas napadali i nudili svetlo, sve je to kap u moru za jednu slovensku dušu”, rekao je Knežević i dodao da “nema tog Srbina koji će Rusiji i Belorusiji uvesti sankcije”. Profesor Pravnog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici Dejan Mirović rekao je da su se ljudi okupili ne samo da podrže ruski narod, već i da podsete da već 14 godina Rusija ne dozvoljava da takozvano Kosovo uđe u Ujedinjene nacije.

“Već sedam godina Rusija ne dozvoljava da britansko-američki narativ o Srebrenici prođe krouz Ujedinjenih nacija (UN). A kako im je vratio ovaj gospodin na Andrićevom vencu? Zabio im je nož u leđa i glasao za osudu Rusije, to je uradio Aleksandar Vučić i niko drugi”, rekao je Mirović. On je naveo da Vučić ima svoje probleme – Velju Nevolju i Cvijana (Vladimira)”, ali da ne sme da drži Srbiju kao taoca zbog svog kriminalnog okruženja, i istakao da ovaj skup služi kao opomena “da Vučiću ne padne na pamet” da uvede sankcije Rusiji posle izbora.

Na skupu je govorio i lider desničarske organizacije Obraz Mladen Obradović, koji je rekao da “Rusija oslobađa čitav svet od NATO pretnji” i da je danas “Putin pokazao ko je najjači i najhrabriji državnik na svetu”.

1 KOMENTAR

  1. Ukrajina pada kao žrtva svojih neodgovornih elita koje su poverovali zapadnim faktorima i nasele na njihova obećanja. Takva je geopolitička situacija i Ukrajina će biti vezana uz Rusiju to njima mora biti jasno. Tamo su posle Majdana 2014. zavladali nacionalisti i antiseemiti koji su ugušili svaki glas razuma i maltretirali čitavo društvo. Mi smo u istoj situaciji ali obrnuto: mi nećemo Zapad a moraćemo da pristupimo njemu i ovi što su demonstrirali su ideološki isti da onima koji su u Kijevu izveli “revoluciju” zapravo prevrat gde su hteli glavom kroz zid. Sad plaćaju.

Comments are closed.