петак, април 12, 2024

Počeo deveti protest Srbija protiv nasilja

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 1. jula 2023. – Danas se u glavnom gradu i još 15 gradova u Srbiji održava deveti po redu protest “Srbija protiv nasilja”. Predviđeno je da se demonstranti u glavnom gradu okupe ispred Skupštine Srbije, a potom će se uputiti do zgrade televizije Pink.

Deveti protest Srbija protiv nasilja (Foto: S. Đ./portalforum.rs)

Počinje obraćanje u Beogradu, sportski komentator Smiljan Banjac najavio nove vidove građanske neposlušnosti. On je okupljenima na protestu u Beogradu rekao da su masovne tragedije koje su se desile u Srbiji bile alarm za buđenje, ali da to vlast nije shvatila.

“Umesto toga dobili smo samo uvrede i napade. Napadaju se glumci, novinari, profesori, studenti. Građani koji samo žele Srbiju bez nasilja. Dobili smo odugovlačenje skupštinske sednice umesto toga i najavu novog rijaliti programa. E, zato idemo danas svi zajedno da pošaljemo jednu jasnu i jaku poruku – rijalitija neće biti! Dosta je bilo igranja sa životima dece i njihovom budućnošću”, naglasio je Banjac.

Deveti protest Srbija protiv nasilja (Foto: S. Đ./portalforum.rs)

On je dodao da niko od okupljenih nema ništa protiv Željka Mitrovića i protiv njegove televizije. “Nemamo mi ništa protiv Pinka i njenog vlasnika. Ali imamo protiv toga da koristi ono što pripada svima nama – naše resurse, nacionalnu frekvenciju za celodnevno sipanje mržnje i nasilja. Imamo protiv toga da krši zakone naše zemlje, a da ne trpi nikakve posledice. I ne, nije ovo samo vaša dedovina pa da je delite među sobom. Ovo je naša zemlja i imamo prava da se pitamo. Sa ovog mesta šaljemo jasnu poruku – rijalitija neće biti! Nasilje i zlo rastu u tišini, mraku i strahu. Zato i pokušavaju godinama da nas uplaše i ućutkaju i drže u tom mraku. Večeras poručujemo da više nikada nećemo ćutati na nasilje i nepravdu. Zato ćemo istrajati do kraja. Ako im glasa stotina hiljada građana nije dovoljan da ispune zahteve, cela Srbija će stati”, naglasio je on.

Deveti protest Srbija protiv nasilja (Foto: S. Đ./portalforum.rs)

Banjac je rekao da građani mogu da očekuju nove vidove građanske neposlušnosti ako se ne ispune zahtevi građana. “Ili će stati nasilje ili će stati Srbija”, podvukao je.

D. B.