среда, мај 29, 2024

Kosovski (albanski) specijalci upali na Gazivode

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 11. decembra 2022. – Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je obavestio specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka da su specijalne jedinice kosovske policije protivpravno upale na Gazovode.

„Upravo sam obavestio Miroslava Lajčaka o oružanom i protivpravnom upadu Kurtijevih specijalaca Rosu na Gazivode! Oduzeli su čuvaru ključeve, pocepali zastave Srbije“, napisao je Petković na Tviteru. „EU mora da obuzda nasilnika i uzurpatora Кurtija od njegovih jednostranih i oružanih akcija kojima želi da izazove rat!“, dodao je Petković.

Lider inicijative „Za Zubin Potok“, Milija Biševac, ocenio je da je situacija u toj opštini napeta zbog upada kosovskih specijalaca u objekat na brani jezera Gazivode. Kazao je za Insajder da je, „posle vesti o upadu specijalaca u objekat na na jezeru, počelo okupljanje stanovništa u centru Zubinog Potoka i protest zbog tog nasilničkog čina“. „Narod je uznemiren i uplašen, ali odlučan u tome da brani svoja ognjišta, pa se zato i organizuju barikade“, rekao je Biševac i dodao da on i Građanska inicijativa „Za Zubin Potok“ osuđuju jednostrane poteze Prištine, koji, kako je ocenio, samo mogu da pogoršaju situaciju.

Jezero Gazivode koje ima manju hidrocentralu, služi navodnjavanju Kosovske nizije za snabdevanje vodom Prištine i za hlađenje Termolektrane „Obilić“.

(Beta/N1)