среда, мај 29, 2024

Petković: Apsolutna laž da je postignut dogovor s Prištinom o tablicama i ZSO

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 18. novembra 2022. (Beta) – Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković odbacio je kao “apsolutnu laž” napise pojedinih medija da je sinoć u Briselu postignut dogovor po kom je preregistracija tablica na Kosovu i Metohiji odložena za 10 meseci a formiranje ZSO vezano za takozvani francusko-nemački plan.

Petković je za televoziju Pink ocenio da je u pitanju “propaganda koja dolazi iz Prištine” i koja se u tamošnjim medijima “vrti poslednjih dana”.

“Ovo je jedna vrsta informacionog rata kog Priština vodi protiv Beograda, samo tri dana pre početka sprovodjenja kaznene politike Aljbina Kurtija prema Srbima. Reč je o čistoj izmišljotini kako bi se Priština izvukla iz ove situacije i pokušala da podeli odgovornost po pitanju njihove nelegalne i jednostrane odluke o registarskim tablicama”, rekao je Petković.

Ocenio je da je “poseban skandal” što su “tu vrstu propagande Prištine” preuzeli Radiotelevizija Srbija (RTS) i agencija Fonet. “Skandalozno je da oni objavljuju lažnu vest i dovode u pitanje sve što smo radili i radimo kada je reč o Srbima na Kosovu i Metohiji. Da RTS ne proveri tu vest a zovu nas za svaku sitnicu. Nije RTS javni servis Prištine koji će da vodi propagandu Aljbina Kurtija”, rekao je direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Petković je naveo da nije dobio poziv za odlazak u Brisel i da je ceo jučerašnji dan proveo u Beogradu.