четвртак, јул 25, 2024

Pavle Grbović: Usvajanje rezolucije EP šansa da EU povrati poverenje građana Srbije

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 7. februara 2024. – Usvajanjem rezolucije kojom se osuđuje brutalno prekrajanje izborne volje građana je odlična šansa da Evropska unija povrati poverenje građana Srbije koje je bilo poljuljano zbog predugog tolerisanja autokratske vladavine Aleksandra Vučića i SNS od strane pojedinih evropskih zvaničnika.” rekao je Pavle Grbović, predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) na sastanku poslaničkog kluba “Obnovimo Evropu” koji čine evroposlanici iz liberalnih stranaka, a na poziv Evropskog parlamenta da učestvuje u diskusiji o stanju demokratije u Srbiji.

Foto: PSG

“Građani su stekli utisak da je demokratija u Srbiji predugo bila žrtvovana zarad stabilokratije. Sada kada je jasno da ni od demokratije ni od stabilnosti nije ostalo ništa, ovakva rezolucija je preko potrebna jer se građanima šalje jasna poruka da imaju saveznika u borbi za demokratiju i pravdu”.

Zbog toga pozdravljamo odluku da se traži nezavisna međunarodna istraga u vezi sa izbornom krađom u Srbiji i nadamo se daljim koracima koji treba da pomognu da Srbija, po ugledu na razvijene evropske demokratije, prvi put od dolaska SNS na vlast dobije fer i poštene izbore. zaključio je Pavle Grbović u saopštenju prosleđenom medijima.

D. B.