понедељак, април 22, 2024

Pavle Grbović: Izbore održati u najkasnijem mogućem roku kako bi se sprovele preporuke ODIHR

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 2. mart 2024. – “Novi izbori u Beogradu predstavljaju zvanično priznanje Srpske napredne stranke da su izbori 17. decembra bili pokradeni. Novi izbori moraju da se održe u najskasnijem zakonskom terminu kako bi se sprovele sve preporuke ODIHR-a, prvenstveno one koje se odnose na sređivanje biračkog spiska.” rekao je Pavle Grbović, predsednik Pokreta slobodnih građana i narodni poslanik.

Grbović je u saopštenju za medije dodao da očekuje i aktivno uključenje institucija EU kako bi se osiguralo da naredni izbori neće biti organizovani pod istim uslovima kao i prethodni i kako bi se predupredile potencijalne nove mahinacije režima.

“Ovo je zasluga svih građana, organizacija civilnog društva, predstavnika u lokalnim i republičkim izbornim komisijama i opozicionih kolega koji su se mesecima borili za istinu i čija će požrtvovanost onogućiti da po prvi put imamo iole fer i slobodne izbore i da nikada više u Beogradu, ali i mnogim drugim gradovima i opštinama, SNS i ostali radikali ne budu na vlasti.” zaključio je Pavle Grbović.

M. Markov