понедељак, јул 22, 2024

Otkrivena statua Fadilja Vokrija

Slične objave

Podeli

PRIŠTINA, 24. jula 2021. (Beta) – Sinoć je ispred stadiona Fudbalskog kluba Priština, koji nosi njegovo ime, otkrivena statua bivšeg predsednika Fudbalske federacije Kosova i jednog od najpoznatijih fudbalera koje je Kosovo ikada imalo, Fadilja Vokrija.

Otkrivanje je organizovano na 61. rođendan legendarnog fudbalera, najzaslužnijeg čoveka za prijem Kosova u FIFA i UEFA, koji je je preminuo u junu 2018. godine. Na svečanosti je, pored ostalih, bio i premijer Kosova Aljbin Kurti.

Predsednik Fudbalske federacije Kosova Agim Ademi je rekao da je Vokri bio višedimenzionalna ličnost i da je kruna njegovog angažovanja bio prijem Kosova u UEFA i FIFU. “Sve je to postignuto zahvaljujući njegovom imenu i njegovoj snazi”, kazao je Ademi.

Vokri je osamdesetih godina prošlog veka dostigao je vrhunac svoje karijere. Počeo je da igra za Lapi u Podujevu, nastavio u Prištini, od 1986. do 1989, je igrao u beogradskom Partizanu, francuskom Nimu i od 1990. do 1992. u turskom Fenerbahčeu. Za reprezentaciju SFRJ Vokri je odigrao 12 utakmica i postigao pet golova.