среда, фебруар 21, 2024

Odžić: Mirovićeva vlada grubo vređa Vojvođane

Slične objave

Podeli

NOVI SAD, 24. avgusta 2021. (Beta) – Pokrajinska vlada Vojvodine na čelu sa Igorom Mirovićem svojim izjavama grubo vređa građane i građanke Vojvodine, koji žele da se na predstojećem popisu izjasne kao Vojvođanke i Vojvođani, ocenio je danas predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić.

“Nazivati društveni dijalog koji u ime Vlade Srbije vodi ministarstvo za ljudska i manjinska prava sa svim zainteresovanim činiocima ‘bespotrebnim’, prst je u oko ne samo Vladi Srbije, već i svim demokratskim procesima, pa i međunarodnoj zajednici koja pomno prati dešavanja u našoj zemlji na putu pridruživanja EU”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da Mirović “ponižava gradjane Vojvodine koji su glasali ili podržavaju Vojvođanski front kao parlamentarnu opoziciju u Skupštini Vojvodine nazivajući ih ‘minornim'”. “Politički stavovi Igora Mirovića poznati su još od devedesetih godina prošlog veka i dobro ih pamte građani Vojvodine, ali su nedopustivi kao predsednika vojvođanske vlade na čijem je on čelu”, smatra Odžić.

Prema njegovim rečima, voditi Pokrajinsku vladu, a biti protiv Vojvođana je samo po sebi nedopustivo i ne predstavlja ništa drugo do vođenja okupacione politike u ime jedne ideologije i jedne stranke potčinjavajući sve ostale, ne dozvoljavajući im da slobodno misle i izjašnjavaju se kao što je to u ovom slučaju.

Pozivamo Igora Mirovića da se izvini svim građanima Vojvodine koji imaju puno pravo, kao osnovno ljudsko pravo, da se slobodno izjasne kao Vojvođanke i Vojvođani”, navedeno je u saopštenju.

Pokrajinska vlada Vojvodine ocenila je danas “nedopustivim nametanje, putem izmišljenog društvenog dijaloga, neistinitih odrednica o nacionalnom izjašnjavanju koje očigledno zagovaraju ministarka Gordana Čomić i predstavnici minornih političkih stranaka u Vojvodini”. Pokrajinska vlada navela je da očekuje i reakciju Vlade Srbije o toku i načinu sprovođenja ovakvih, “u najmanju ruku, neutemeljnih namera i stavova”.