уторак, мај 28, 2024

Advokat Đukanović odgovorio Stefanoviću: Sram te bilo!

Slične objave

Podeli

A. P.

„Kako te nije stid, u čitavom tom obraćanju ključnu stvar ne kažeš! Ključna stvar za koju si ti označen a to je prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, imamo potvrdu iz MUP-a da se to događalo. Nijednom rečju se ne fokusiraš na to nego se fokusiraš na mene. A zašto na mene? Zato što sam u nekim predmetima na kojima sam radio shvatio na koji je način vođena jeziva kampanja protiv Aleksandra Vučića i Andreja Vučića i kako su nameštani dokazi“, rekao je advokat Dijane Hrkalović i član Predsedništva SNS Vladimir Đukanović, u odgovoru ministru odbrane Nebojši Stefanoviću.

Đukanović je naglasio da Stefanovič u svojoj video izjavi „nijednu rečenicu nije spomenuo o prisluškivanju“ Aleksandra Vučića, već se bavio ličnim optužbama na račun Đukanovića. Na pitanje – zbog čega Stefanović to nije komentarisao, Đukanović je rekao „ne znam, verovatno se oseća krivim“. „Za razliku od njega ja živim na 22 spratu na Banjici u istom stanu već 43 godine, za razliku od njega koji je u vilu otišao. Ajmo da otvorimo njegove biznis interese i da vidimo kako je došao do tolikog bogatstva, sram ga bilo! Što nisi bio tako hrabar, mangupe, pa da izađeš pred novinare, da ti novinari postave pitanja nego si napravio video snimak. Pritom iz ministarstva šalješ snimak novinarima i zloupotrebljavaš ministarstvo“, naveo je Đukanović.

Vladimir Đukanović je večeras gostujući na Kurir TV odgovorio na video izjavu Nebojše Stefanovića kojom je ministar odgovorio na optužbe koje je na njegov račun nedavno iznela Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP, kojoj je Stefanović kao ministar policije bio direktno nadređen..

Đukanović je prozvao i Tužilaštvo za organizovani kriminal da „unapred abolira Nebojšu Stefanovića“, time što je u odgovoru medijima iz Tužilaštva navedeno da optužbe koje je Hrkalović iznela u intervjuu na račun bivšeg šefa – nemaju dokaznu snagu. Đukanović je „zamolio“ Stefanovića da ga tuži i poručio da što se tiče biznis interesa, on moli Stefanovića da menjaju imovinu.

„Sve što sam ja stekao kao advokat, a za razliku od tebe sam završio i fakultet i stekao diplomu, je krvav advokatsi hleb. Nisam od ministrovanja stekao vilu niti džipove niti toliko bogatstvo“, naveo je Đukanović. Advokat je naveo i da je firma „Tim sistems“ koju je Stefanović pomenuo u kontekstu poslovanja između Đukanovića i Aleksandra Papića, „propala“ zbog Stefanovića. „Ta firma je propala, između ostalog, jednim delom i zbog njega. Zato što su, recimo, neki članovi njegove porodice živeli u stanu tog ‘Tim sistema’ pa recimo da su me ljudi angažovali da vidimo kako da iselimo tog člana porodice, pošto je bespravno živeo tamo, nije plaćao ništa“, naglasio je on. (Danas)