среда, јул 24, 2024

Nikezić: Uslovi za život sve lošiji a vlast priča o blagostanju

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 27. oktobra 2021. – Predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde (SSP), Dušan Nikezić danas je ocenio da se zbog loših uslova za život u Srbiji nikad manje dece nije rađalo, nikad više ljudi nije umiralo, nikad više mladih napuštalo zemlju, a istovremeno vlast priča o blagostanju.

Nikezić u saopštenju za medije navodi da je ministar finansija Siniša Mali zadužio Srbiju za 15 milijardi evra, više nego sve prethodne vlasti zajedno a Mali istovremeno optužuje prethodnu vlast za prezaduženost zemlje.

“Sada su dozvolili i da podivljaju cene hrane, energenata i svih ostalih osnovnih životnih namirnica, pa opet krive Đilasa i za inflaciju. Dok ozbiljne države efikasno koriste mehanizme zaštite tržišta, vaš jedini odbrambeni mehanizam su optužbe protiv predsednika SSP, mene i drugih neistomišljenika”, poručio je Nikezić ministru finansija i uppitao ga zašto se iz robnih rezervi ne interveniše da bi se ublažio rast cena hrane.

Kako je istakao Nikezić, za godinu dana ulje je poskupelo 57 odsto, povrće 36,2 odsto, sveže meso 15-30 odsto, brašno 25 odsto, jaja 21 odsto, gorivo 15 odsto, a gas i struja će tek da poskupe. “Šta je sa strateškim rezervama nafte, u koje svake godine ulažemo 40 miliona evra? Zašto niste zabranili izvoz žitarica, koje su vaše partijske kolege od seljaka otkupile po nikad nižim cenama”, naveo je Nikezić.