петак, јун 21, 2024

Neprihvatljiva praksa izbora kadrova u Vojvodini

Slične objave

Podeli

NOVI SAD, 20. maja 2024. – Izborom Gorana Latkovića za člana Saveta Medicinskog fakulteta u Novom Sadu nastavlja se neprihvatljiva praksa bahatog ponašanja skupštinske većine, koja ne nalazi za shodno da informiše opoziciju o elementarnim činjenicama važnim za savestan i odgovoran rad poslanika u Skupštini Vojvodine zajednički je stav poslanika iz poslaničke grupe “Demokratska stranka – Zajedno – Pokret slobodnih građana“.

Na današnjoj sednici Odbora za obrazovanje i nauku Skupštine APV vladajuća većina je za člana Saveta Medicinskog fakulteta u Novom Sadu izabrala zdravstvenog radnika Gorana Latkovića. Otpor ovakvom izboru pružili su predstavnici opozicije, ukazujući na to da je opet došlo do kršenja procedura, budući da su o predloženom kandidatu obavešteni bez adekvatne biografije, već time što je navedeno samo nekoliko redova o kandidatu.

“Njihova je dužnost da nas iscrpno i blagovremeno informišu. Nisam video punu biografiju kandidata, nemam informacije koje bi upućivale na njegovu stručnost i radnu etiku. Jedino što sam video je da je u pitanju kadar Dušana Bajatovića, i da je politikantstvo opet stavljeno ispred javnog interesa, a Medicinski fakultet, umesto da bude uporište borbe za javno zdravlje, još jednom tretiran kao utočište stranačkih kadrova“, izjavio je ovim povodom doc. dr Radivoje Jovović, član Odbora za obrazovanje i nauku i predsednik  poslaničke grupe “Demokratska stranka – Zajedno – Pokret slobodnih građana“. Dr Jovović dodaje: “Studenta koji bi mi poslao ovakav CV ne bih preporučio za seminar na osnovnim studijama, a kamoli da glasam za takvog kandidata da učestvuje u upravljanju jednim od najvažnijih fakulteta naše Pokrajine.”

Podsećamo javnost i na činjenicu da se rad Skupštine, nakon protivzakonite “pauze” od više od 70 dana, već mesecima bavi samo izborima i postavljenjima javnih funkcionera, dok rešavanje suštinskih pitanja, poput problema pijaće vode, poljoprivrede ili obrazovanja, nije ni na vidiku.