среда, фебруар 28, 2024

Narodna stranka: Vlast planira Niš na vodi, a ni kanalizaciju ne može da izgradi

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 2. septembra 2021. (Beta) – Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Niš Đorđe Stanković izjavio je danas da se u tom gradu planira projekat “Niš na vodi” za unapred poznate investitore kojima se “nameštaju lokacije”, kao što se to već dogodilo u opštinama Palilula i Medijana, i da novi Generalni urbanistički plan nije u interesu građana.

“Gradska infrastruktura, prvenstveno kanalizacija, nema dovoljno kapaciteta ni za postojeće objekte, a sada dograđuju čitava naselja. Potrebno je prvo rekonstruisati sve ulice i kanalizacioni sistem, a tek onda je moguće razgovarati o novim naseljima”, rekao je Stanković, saopštila je Narodna stranka.

Stanković, inače arhitekta, istakao je da nije protiv novog koncepta gradnje u Nišu, ali da se za to mora izgraditi infrastruktura. “Niš će u sledećih 10 godina verovatno biti naseljeniji za 30 odsto, ali to znači da grad mora da se širi, a ne da se sve radi u centru. On je dodao da će novi Generalni urbanistički plan, o kojem je u sredu održana rasprava, odrediti ono što će uticati na sudbinu Niša i da Narodna stranka zato ukazuje javnosti na planove vlasti.
“Voda od atmosferskih padavina više neće moći da otiče kroz kanalizacioni sistem, nego će ići niz ulice, što se već dogodilo u Ulici Svetolika Rankovića i događaće se često i ubuduće”, rekao je Stanković.

Prema njegovim rečima, nijedna ulica u opštinama Pantelej, Palilula i Medijana nije rekonstruisana kako valja i svaka ima neku nomaliju. “Kod ‘Delte’ se kružni tok na centralnom bulevaru pretvara u bazen posle svake kiše, jer su sa jedne strane napravili kanalizaciju, a sa druge strane nisu, jer su radove izvodili bez projekta. U opštini Pantelej su rekonstruisali ulicu ali sa nedovoljnim kapacitetom kanalizacije”, dodao je Stanković.