уторак, мај 28, 2024

Naprednjaci odlučili: Šapić kandidat za gradonačelnika Beograda

Slične objave

Podeli

Na sednici Predsedništva Srpske napredne stranke odlučeno je da Aleksandar Šapić bude kandidat za gradonačelnika.

Premijerka Ana Brnabić saopštila je nakon sednice Predsedništva stranke da je izbor kandidata bio najvažnija tačka dnevnog reda i da je usvojen predlog Gradskog odbora SNS.

„Aleksandar Šapić bio je i prvi na našoj listi. Dobili smo većinsku podršku i poverenje građana Beograda na ovim izborima. Predlog za zamenika gradonačelnika je Vesna Vidović, koja je takođe iz SNS. Smatramo da će njih dvoje funkcionisati kao dobar tim“, kazala je Brnabić i dodala da će izmena biti u Grdskom veću, kao i da se nada dobroj energiji i završavanju započetih projekata.

Na sednicu Predsedništva stranke došli su predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić, kandidat za gradonačelnika Aleksandar Šapić, aktuelni zamenik gradonačelnika Goran Vesić, ministarska kulture Maja Gojković, ministar Siniša Mali, poslanik Aleksandar Martinović i drugi funkcioneri SNS.

Brnabić je odgovarajući na pitanja novinara, rekla da je Šapić bio jedini kandidat za gradonačelnika.

“Izbor Nikole Nikodijevića za predsednika Skupštine grada Beograda znači nastavak koalcije SNS i SPS na nivou Beograda, ali ne mora se preslikati na republički nivo” – istakla je ona.

Gradski odbor SNS Beograda pre dva dana doneo je jednoglasno odluku da za gradonačelnika Beograda predloži prvog na listi „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“, Aleksandra Šapića.

Podsetimo, u subotu je završena i konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda. Rok za izbor gradonačelnika je 11. jul, a on mora biti izabran iz redova odbornika.

Andrija Lazarević

Nova s