недеља, јул 21, 2024

Movsesijan: Sa ljudima koji su Stari grad doveli u ovo stanje ne može pregovarati

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 9. jul 2024. . „Bastać je imao jednostavnu odluku da donese, da li je opozicija ili ne. Sve ovo izgleda kao rijaliti, to kolebanje nije obećavao građanima tokom kampanje na koju se poziva“, rekao je Aris Movsesijan, potpredsednik Pokreta slobodnih građana u emisiji News Night na N1.

Movsesijan je naveo da se sa ljudima koji su Stari grad doveli u ovo stanje, ne može pregovarati i popravljati: „Njegov program za Stari grad se u nekim tačkama i poklapa sa našim, očuvanje Bajloni pijace nam je zajednička tačka, dok su naprednjaci ti koji su želeli pijacu da menjaju. Pokret slobodnih građana je opozicija vlasti i možemo da pričamo samo sa onima koji su opozicija.“

Movsesijan je podsetio da je Marko Bastać bio satanizovan od strane ove vlasti, i da su retki ljudi u opoziciji koji su prošli ono što je on prošao od strane vlasti: „Nepojmljivo je da vodi bilo kakav razgovor sa njima. Naprednjaci imaju sličan plan za Dorćol, poput Beograda na Vodi, Dorćol Marina – netransparentna i koruptivna gradnja i PSG će se boriti protiv toga, a kako sada stoje stvari i protiv Marka Bastaća“.

„To je jednostavna odluka, crno ili belo i najmanje što on može sada da uradi da izađe koliko toliko čistog obraza je da se ne prikloni nikome i da imamo nove izbore“, rekao je Movsesijan i dodao da u mnogim ciklusima imamo stranke koji se pojavljuju samo kada se raspišu izbori, građani su zbunjeni svim dešavanjima na političloj sceni.

„Svaki treći građanin Starog grada je glasao za našu listu Biramo Beograd, Stari grad nije samo borba za jednu opštinu nego simbolička borba, od prvih višestranačkih izbora to je bila opoziciona opština i uvek će to biti. Bićemo u institucijama i nećemo im dati mira, u svim institucijama se nešto dešava, da li se blokira, da li se obaveštava javnost, to ćemo i dalje nastaviti da radimo“, zaključio je Movsesijan.

D. B.