недеља, јун 16, 2024

Movsesijan: Beogradski izbori šansa

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 17. juna 2021. (Beta) – Predsednik Nove stranke (NS) Aris Movsesijan mišljenja je da su beogradski izbori “šansa da se posle deset godina pobedi ovaj režim” i istakao da su gradjani prestonice spremni da to i urade.

Movsesijan je ubeđen da bi zajednička lista opozicije sa dobrim izborom kandidata za gradske funkcije dobila većinu u Skupštini Beogradada. On ističe da ne treba zaboraviti aktiviste koji su po raznim delovima Beograda uspešno “vodili bitku”, rešavajući lokalne probleme, izjavio je lides NS za dnevni list Danas.

Takva zajednička lista probudila bi i one koji ne izlaze na izbore, kao i one koji se kolebaju.
“Izbori u Beogradu imaju dodatnu prednost jer velike političke teme nisu dominantne u kampanji i nisu presudne u odabiru koalicionih partnera”.

Predsednik NS, govoreći o liderima opozicije, kaže da bi neko to bio, on mora iskreno da kaže: “Evo, ja želim da povedem opoziciju protiv naprednjačkog režima”. On naglašava da je u društvu stvorena takva klima da će se bilo kome ko bi tako nastupio, pronaći stotinu razloga zašto baš taj. I to je, kaže Movsesijan, posledica Vučićevog nametanja rama u kome se krećemo.

M. Markov