четвртак, јул 25, 2024

Miljković: RTS je najveće žarište zbunjivanja

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 16. marta 2024. (Beta) – Novinarka Nataša Miljković ocenila je da na Radioteleviziji Srbije (RTS) nema agresije, nema mržnje, ali je to javni servis koji, poštujući svoje gledaoce, vešto skriva suštinske probleme građana i predstavlja “najveće žarište zbunjivanja gledalaca“.

Miljković, koja je godinama uređivala i vodila emisije na RTS a sada radi na televiziji N1, navela je da se RTS-u uvek najviše verovalo, da je uvek bio najgledaniji i veruje da oni nisu ni svesni svoje uloge i obaveze koje imaju za budućnost Srbije.

Vi ne shvatate koliko se gleda u Srbiji, on se uključi i isključi pred spavanje, penzioneri po Jutarnjem dnevniku i Dnevniku 2 navijaju da popiju lekove, a te dve emisije možemo da definišemo više po onome čega nema, nego po onome čega ima, a to je meni kao građaninu jako strašno, zato što toga na RTS nisu ni svesni, mislim da nisu svesni svoje uloge i svoje obaveze za budućnost ove zemlje”, rekla je Miljković za Demostat.

Ona je navela da na RTS nema kritike vlasti, ali zato predsednik Srbije Aleksandar Vučić nema problem da kritikuje njegove novinare, čime šalje poruku da nikada nisu dovoljno servilni. Podsetivši da je Vučić, kada je bio u opoziciji, protestovao ispred zgrade RTS, ona je istakla: “Ali, to je pravo građana, svi treba da tražimo bolji javni servis”.

Nekada su na RTS davali otkaze, sada ne, sada te sklone da ne smetaš… Naučili su da te stave u bezbednu zonu, da ti je lepo, a drugi, koji nisu mogli da nađu bezbednu zonu, ostavljeni su sami da se snađu. Tada je nastala čuvena disidentska soba sa vrhunskim novinarima, koji su radili fenomenalne dokumentarce“, rekla je Miljković.

Ona je navela da je jako zabolela izjava direktora RTS-a Dragana Bujoševića da s javnog servisa “ljudi odlaze zbog plate”, dodajući i da se s njime “prijateljski rastala”. “Niko od nas nije otišao zbog veće plate“, rekla je Miljković.