четвртак, јун 20, 2024

Milanović o susretu Plenkovića i Vučiča: To je dobro, pozitivno

Slične objave

Podeli

ZAGREB, 19. januara 2023. (Beta) – Predsednik Hrvatske Zoran Milanović pozdravio je danas susret premijera Andreja Plenkovića s predsednikom Srbije Aleksandraom Vučićem na marginama Svetskog ekonomskog foruma u švajcarskom Davosu.

“To je dobro, pozitivno”, rekao je Milanović novinarima u Zadru upitan o susretu Plenkovića i Vučića. Milanović je tokom posete Zadarskoj županiji komentarisao i javnu pohvalu ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova zbog njegove nedavne izjave da Vašington i NATO preko Ukrajine vode posredni rat protiv Rusije.

“Ja sam to rekao nekoliko puta. Zašto je Lavrov sada reagovao, to je njegova stvar, što im to može pomoći, to je opet njihova stvar. Oni su agresori u Ukrajini” rekao je Milanović, prenela je Hrvatska radiotelevizija. Milanović je naveo da se s njim samo jednom sreo i da je prema njemu “bio hladan”.

“Ovo je toliko opasno. Imamo posla s državom koja ne može da dopusti da izgubi rat i koja je termonuklearna sila nulte kategorije. O tome jesu li oni dobri ili loši u tom sukobu, takve zemlje nikada nisu dobre u ratnim sukobima, ali će ganjati svoj interes”, rekao je hrvatski predsednik i dodao da nije na Hrvatskoj da moralizira, već da “izbegne najgore” zaključivši da “niko normalan nije za Rusiju i protiv Ukrajine”.