среда, јун 12, 2024

Komšić i Milanović na zasedanju Generalne skupštine UN

Slične objave

Podeli

SARAJEVO, 20. septembra 2021. (Beta) – Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Željko Komšić doputovao je u Njujork na 76. zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN).

Kako javljaju sarajevski mediji on bi već trebalo da se sastane s generalnim sekretarom UN-a Antoniom Guterešom, a tokom boravka u Sjedinjenim Državama predsedavajući Predsedništva BiH imaće još nekoliko sastanaka sa stranim zvaničnicima.

Prema najavama tokom Komšićevih susreta sa svetskim zvaničnicima glavna tema biće izmene Izbornog zakona BiH, političke blokade i bojkot Srba u državnim institucijama nakon što je bivši visoki predstavnik Valentin Incko zakonski zabranio negiranje genocida i veličanje ratnih zločina i zločinaca, naveo je sarajevski portal Klix.ba.

Otvaranje 76. sednice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija održaće se sutra, a planirano je da se svetskim liderima obrati i Komšić. U Njujorku boravi i hrvatski predsednik Zoran Milanović, koji je juče, pred put u Njujork, izjavio da će se na zasedanju Generalne skupštine UN-a baviti onim što je važno u regionu, između ostalog “Bosnom i Hercegovinom i pravima Hrvata u BiH”.

D. B.