среда, април 17, 2024

Milivojević ispred RTS: Plaćamo vas da objavljujete istinu, a ne Vučićeve laži

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 28. oktobra 2023. – Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević je na početku obraćanja ispred zgrade RTS-a podsetio okupljene da se sutra navršava šest godina od “jedne od najvećih sramota našeg novinarstva – emitovanja spota protiv Olivera Ivanovića zbog kojeg je on ubijen”.

“To se dešava u zemlji koja je dozvolila da predsednik Srbije postane onaj ministar informisanja koji je rekao ‘Kad tad osvetiću se Slavu Ćuruviji zbog laži koje o meni objavljuje Dnevni telegraf’. Sećate li se, građani Srbije, kako se to završilo na Uskrs 1999. godine”, upitao je Milivojević.

Pa pitam vas, novinare RTS-a, kako možete da ćutite na pucnje u vašu profesiju, na paljenje vaše kuće? Šta treba da se desi da se probudite? Mi vas plaćamo da nam objavljujete istinu, a ne laži Aleksandra Vučića”, rekao je on.

Milivojević se osvrnuo i na slogan SNS za predstojeće izbore “Srbija ne sme da stane”, za koji kaže da je ukraden od ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića. “Od onog čije je ubistvo Aleksandar Vučić proslavio svojim trećem pijanstvom”, dodao je on.

“Ako ne prestanu nasilje, kriminal i korupcija, ako ne stanu ‘fabrike mržnje’ Pink, RTS i drugi mediji, Srbija će nestati”, rekao je on i dodao: “Mi ne damo da Srbija nestane, jer mi smo svetlo, a oni su tama.” Nakon toga su građani uključili svetlo na telefonima.

(Izvor: nova.rs)