недеља, мај 26, 2024

Trifunović: Dodik mitingom u Banjaluci želi da pošalje poruku Vučiću da je i dalje gospodar Srpske

Slične objave

Podeli

Jer parola “Republika Srpka, to sam ja”, u Miloradovom slučaju odavno je postala više od političke fraze. On to godinama zaista misli i sve institucije je podredio tome.

Dodik mitingom u Banjaluci ima samo jednu namjeru, da pošalje poruku Vučiću da je i dalje gospodar Srpske, i da će s njim morati da računa.

Pri tome ga nimalo ne zanima kakav haos huškanje sirotinje jednu na drugu može da donese ovdašnjem življu u RS, dok se isto aktivno virtuelno pali i žari. Jer parola “Republika Srpka, to sam ja“, u Miloradovom slučaju odavno je postala više od političke fraze. On to godinama zaista misli i sve institucije je podredio tome, kao i svoju stranku, čije članove, a posebno intelektualce, smatra svojim privatnim vlasništvom. Tako se prema njima i RS i ophodi, na isti način, bahato i siledžijski.

Za nadati se da je u ovom narodu ostalo barem toliko pameti da ne pohita u još jedan besmisleni boj za tuđu guzicu. Kažem “za nadati se”, mada znam da je to uzaludnije negoli dozivati pticu zauvek sletelu.

(Autor je urednik banjalučkog magazina BUKA)