среда, јул 24, 2024

Milica Mandić olimpijska šampionka!

Slične objave

Podeli

TOKIO/BEOGRAD, 27. jula 2021. – Srpska taekvondistkinja Milica Mandić po drugi put u karijeri postala je olimpijska šampionka. Ona je u finalu savladala Dabin Li rezultatom 10:6.

Dominatno je otvorila meč Mandićeva udarcem u glavu Korejke za prva tri poena. Usledio je i udarac u telo za dodatna dva i prednost od 5:0. Nije se predavala Dabin Li pa je na kazneni poen za Mandićevu nadovezala još dva udarcem u telo srpske takmičarke. Ljut je bio trener taekvondista Dragan Jović zbog odluke sudija koji nisu uvažili njegov čelendž.

Ipak, isto je učinjeno i kada su Korejci tražili čelendž. Nakon klinča Mandićeve i Dabin Li, Korejka je dobila 2 poena, ali i jedan kazneni za koji nije uvažen čelendž. Ubrzo je stigla i do izjednačenja 6:6, a sa tim je stigla i zebnja. Ispostavilo se da nije bilo razloga za to i da su to poslednji poeni za Lijevu, s obzirom na to da je Mandićeva nanizala sledećih četiri i time stigla do zlata.

Ovo je prvo zlato za Srbiju na ovim Igrama, nakon srebra Mikeca i bronze koju je uprvo u taekvondu uzela Bogdanovićeva. Za Milicu, ovo je drugo olimpijsko zlato nakon onog iz Londona pre devet godina. Bronzanu medalju u najtežoj kategoriji u ženskoj konkurenciji osvojila je Britanka Bjanka Valkden, koja je savladala Poljakinju Aleksandru Kovalčuk 7:3.

D. B.