уторак, март 5, 2024

Vučić: Moramo da izgradimo bratske odnose sa Bošnjacima

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 27. jula 2021.  – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle prijema za mlade sportiste sa Kosova i regiona, da ne želi da ulazi u mere i kontramere u BiH posle odluke visokog predstavnika Valentina Incka jer se radi o drugoj zemlji, ali je dodao da Srbija ne može da ostavi Republiku Srpsku (RS) bez ekonomske i druge podrške.

Vučić je povodom odluke kojom je zabranjeno negiranje genocida u Srebrenici, rekao da “S pažnjom pratimo dešavanja u Sarajevu i Banjaluci, i plašim se da je atmosfera u BiH najuzavrelija još od okončanja rata i potpisivanja Dejtonskog sporazuma”, ocenivši da „nametanje i oktroisanje odluka spolja nikad nije moglo doneti dobre rezultate“.

On je najavio da će verovatno 4. avgusta razgovarati sa rukovodstvom RS. Srbija želi mir i zato ćemo izaći s konkretnim predlozima kako da sa Bošnjacima vodimo dijalog jer moramo da pokušamo da izgradimo bratske odnose u budućnosti”, kazao je Vučić.

Kako je predsednik Srbije naveo vreme je da Srbi i Bošnjaci počnu da razgovaraju kako da žive zajedno, kako da sarađuju, a ne da delaju jedni protiv drugih. Moramo da pokušamo da u narednih pet, deset ili 15 godina uspostavimo najpre prijateljske, a zatim bratske odnose. Ako to ne postignemo, bićemo podjednako krivi”, rekao je.

M. M.