петак, јул 12, 2024

Milanović reagovao na odluku Ustavnog suda: ‘Rijeke pravde dolaze’

Slične objave

Podeli

ZAGREB, 18. marta 2024. (Beta) – Predsednik Hrvatske Zoran Milanović oglasio se kratkom porukom na društvenim mrežama pošto je ranije danas Ustavni sud utvrdio da ne može da bude kandidat na predstojećim parlamentranim izboriuma dok je na funkciji predsednika.

“Rijeke pravde dolaze!”, napisao je Milanović na Fejsbuku, citirajući tako naslov pesme zagrebačke rok grupe Film, iz sredine osamdesetih godina, a u kojoj naredni stih glasi “Rijeke pravde izliće se, cijelom zemljom u proljeće

On je juče ponovio da neće podneti ostavku na mesto predsednika Hrvatske bez obzira na odluku Ustavnog suda i da će ostati kandidat za premijera Socijaldemokratske partije (SDP) iako ne bude na stranačkoj listi.

“Na ovim ću izborima učestvovati kao kandidat za premijera i pobediti. Ako ustavni sudije izvrše nalog kukavice (premijera Andreja) Plenkovića, kao što su poslušno izvršavali sve njegove naloge proteklih godina, pa me spreče da budem kandidat na listi u prvoj izbornoj jedinici u kojoj se i on kandiduje, lista naše koalicije će svejedno da pobedi”, rekao je Milanović.dok je na predsedničkoj funkciji.