недеља, април 14, 2024

Milanović: Kad Hrvatska i Srbija učestvuju na nekom takmičenju, Hrvatska izađe kao svjetski prvak

Slične objave

Podeli

ZAGREB, 18. februara 2024. (Beta) – Kako to obično bude kada Hrvatska i Srbija učestvuju u takmičenju, videli smo i juče na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu, Hrvatska izađe kao prvak svijeta, napisao je danas predsednik Hrvatske Zoran Milanović na Fejsbuku.

Zoran Milanović (Foto: medjimurje.hr)

On je tako reagovao na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će mu “kad dođe sezona futoškog kupusa, poslati glavicu kupusa da vidi da je to jedna prava i vrhunska politika”. “Vidim da mi predsjednik Srbije kani poslati glavicu kupusa iz Futoga, kaže vrhunskog. Ako se već želi takmičiti i glavicama kupusa, dobrosusjedski mu mogu samo poželjeti puno sreće, jer Hrvatska ima varaždinsko i ogulinsko zelje, vrhunsko”, napisao je, između ostalog Milanović.

Predsednik Hrvatske u petak je ocenio da Srbija ne vodi hibridni rat, već “kupusaru od politike” jer ne može da odluči hoće li biti proevropska ili proruska. On je tako odgovorio na pitanje novinara o izjavi ministra odbrane Ivana Anušića da Hrvatska na idućem samitu NATO želi da govori o hibridnom ratu i delovanju ruskih saveznika u jugoistočnoj Evropi, aludirajući na Srbiju.

Aleksandar Vučić (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)

Potom su novinari juče u Berlinu pitali predsednika Srbije o Milanovićevoj izjavi, a on je odgovorio da je politika Srbije “prava i vrhunska” i da bi “bilo dobro da i oni (Hrvatska) vode takvu politiku”.

“Kupusarska politika – odlična politika. Mi volimo kupus, volimo da jedemo, imamo vrhunski kupus u Futogu, pa dobro, ima Milanović još malo da sačeka – kad dođe sezona futoškog kupusa, poslaću mu glavicu kupusa da vidi da je to jedna prava i vrhunska politika.”, rekao je Vučić.