недеља, април 14, 2024

PSG Vračar podržava stanare Mišarske ulice

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 18. februara 2024. – Pokret slobodnih građana pruža podršku stanarima Mišarske ulice u borbi sa bahatim inestitorima koji uništavaju njihovu ulicu. Na malom prostoru se u isto vreme grade dve zgrade što utiče na kvalitet života ljudi koji tamo žive. Kompetna ulica je raskopana, sporadično im nestaje voda, a investitor nema odgovarajuću dokumentaciju za takve radove. Veliko je pitanje da li će ulica moći da se vrati u prvobitno stanje.

Kao najveći problem vidimo nepostupanje Komunalne milicije koja bi trebalo da radi u intersu građana. Prema svedočenju stanara, došli su jednom na poziv i obustavili radove. Investitor je doneo papir nakon dva sata bez pečata i potpisa i nakon toga se Komunalna milicija više nije pojavljivala i pored više poziva koji su im upućeni.

Postavljamo pitanje načelniku Komunalne milicije Nenadu Lakiću, u čijem interesu radi i da li zna da su građani Beograda njihovi poslodavci? Tražimo da dežurna ekipa hitno izađe na teren i ustanovi sve neophodne činjenice. Zahtevamo da se ispune svi zahtevi stanara i obustave radovi dok investitor ne obezbedi neophodnu dokumentaciju.

Pokret slobodnih građana će prilikom dolaska na vlast ispitati rad Komunalne milicije i istražiti sve eventualne mahinacije i zloupotrebe. Komunalna milicija mora da radi u interesu svih građana, a ne da štiti bahate investitore. Zbog takvog činjenja Beograd je danas nefunkcionalan grad bez zelenih površina i nedovoljno parking mesta. Vreme je da se urbanističkom nasilju stane na put, navodi se u saopštenju za medije Povereništva PSG za Vračar.

M. Markov