уторак, март 5, 2024

Mijatović: Dodik će tragično završiti, sledi najcrnji scenario

Slične objave

Podeli

“Milorad Dodik je na kraju svoje političke životne karijere i katastrofalno tragično će završiti”, izjavio je ovo potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović u večerašnjem Pressingu.

MIjatović je za N1 BiH izjavio da ima informacije da slijedi “najcrnji scenario” za Dodika.

“Zameram mu što je izdao baznu ideju SNSD-a, BiH i sebe. Tvrdio sam do skoro da taj čovek nije nacionalista. I nije bio zaista. S ponosom je bilo biti član SNSD-a tih godina. Tada smo proganjani od SDS-a kao izdajnici. To je bila katastrofa. Šta se desilo s tim čovekom, ne mogu da objasnim ni sam sebi. Neću ga udarati. Taj čovjek je na kraju svoje političke životne karijere, katastrofalno tragično će završiti”, rekao je Mijatović.

Na pitanje novinara N1: Mislite(?), Mijatović je rekao da ne misli nego da zna. “Znam. Ne predviđam, pričam na osnovu informacija”

. Istakao je kako će Dodik završiti tako kao što je i nastao – kao projekat međunarodne zajednice.

“Zaboravlja da je došao za premijera s dva poslanika. Da su ga doveli oni koje pljuje danas, a ti ne opraštaju baš pljuvanje javno. Slede prilične sankcije EU prema Dodiku i najcrnji scenario. Zato je panika s njegove strane. Slede sanckije nekoliko najjačih zemalja EU. Pratit će i Amerikanci”, kazao je Mijatović, koji je tokom gostovanja na N! BiH rekao da on nije jedini koji tako govori i da u Republici Srpskoj ima mnogo ljudi koji dele njegove stavove (“U Banjaluci, Prijedoru, Mostaru…”) ali treba ih ohrabriti, kazao je. 

D. B.