среда, јун 12, 2024

Mihajlović: Za energetsku krizu kriva uprava EPS

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 15. decembra 2021. (Beta) – Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da je za aktuelnu energetsku krizu u Srbiji kriva uprava Elektroprivrede Srbije (EPS) i da će, kad se ta kriza završi, videti ko je napravio problem.

Mihajlović je za RTS rekla da oko 30 odsto sistema EPS-a trenutno nije u pogonu i da oko 9.000 korisnika nema struju, odnosno da oko 260 trafo-stanica nije u funkciji.

“Sneg je elementarna nepogoda, to je objektivni faktor problema, u svim oblastima energetike moramo da ulažemo mnogo više, sve što radite dodje na naplatu, to je jedan deo priče. Drugi deo priče je unutar EPS-a, imamo situacija da oko 30 odsto sistema nije u pogonu, to je jako mnogo. Sistem je jako osetljiv, mi smo u krizi, stvari nisu rešene, a kad se završi, videćemo ko je u celom lancu napravio problem”, naglasila je ministarka.

Ona je dodala da EPS mora da pripremi predlog zaključka da se umanje računi potrošačima koji nekoliko dana nisu imali struju ili je nemaju i sada.